Familieopstelling

Een familieopstelling gaat over jou en geeft je heel snel heel veel inzicht over bepaalde aspecten van je situatie. Tijdens de opstelling stel jij jouw vraag, bijvoorbeeld: hoe kan ik keuzes maken, waarom voel ik mij afgewezen. En zo kun je van alles vragen. Omdat een familieopstelling zo fysiek is, begrijp je het niet alleen met je hoofd, maar in je hele wezen.

Jouw leven speelt zich af in meerdere ‘systemen’. Dat kan je gezin zijn, maar ook een bedrijf, de familie waar je uit voort komt of bijvoorbeeld een hechte oude vriendenclub. Het is een groep met haar eigen regels en wetten, waar iedereen zo zijn rol heeft. Ik werk voornamelijk met gezins- en familiesystemen, omdat daar de basis van wat je leerde te vinden is.

Je gaat relaties zien

Met een opstelling wordt het net netwerk, de rollen en patronen waar je deel van uitmaakt zichtbaar. Je ziet relaties, je herkent gedrag en je snapt meteen wat het voor jou kan helpen. Of je kunt je ziekte, je klachten beter plaatsen en weet beter hoe je ermee om kunt gaan. Wat het voor je betekent, wat het voor je doet

Uit de groep deelnemers kies je de plaatsvervangers voor jou, je familieleden en/of andere personen die een rol spelen in het systeem waar je vraag mee samenhangt. Je zet ze allemaal in de ruimte. Ik help je hierbij zodat we de opstelling goed kunnen neerzetten.

De reacties en hoe de plaatsvervanges bewegen laten je al snel en haarscherp zien wat er speelt. Dat is een intense ervaring. Niet alleen voor de vraagsteller maar ook voor de plaatsvervangers. Het levert daarom alle deelnemers waardevolle inzichten op over eigen thema’s en vraagstukken.Het ervaren in een opstelling en je eigen plek innemen in je systeem van herkomst, geeft een gevoel van heling op een diepere laag. Daarbij is de collectieve ervaring, de bijdrage van anderen en het samen onderzoeken van verbanden een verrijkende ervaring die je ook zonder klacht veel op kan leveren.

Neem contact met mij op
Vul mijn contactformulier in als je vragen hebt of bel mij. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder in mijn praktijk.