Mijn tarief

De eerste intake bij mij is kosteloos, een vervolgsessie bij mij duurt 60 minuten en kost €125. Als je voor het eerst bij mij komt, dan kan de behandeling langer duren, maar hier breng ik geen extra kosten voor in rekening. Verder kun je ook bij mij terecht voor individuele trajecten, daarvoor trek ik ook 60 minuten uit en dat kost €95.

Annuleren
Bij verhindering kan de afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos worden afgezegd. Als dit onverhoopt toch later is, dan breng ik dit in rekening. Dit geldt ook als je niet bent gekomen.

Betaalt jouw werkgever?
Voor organisaties is mijn tarief € 175 excl. btw. Deze kosten zijn voor je werkgever fiscaal aftrekbaar.

Vergoedingsmogelijkheden

Check uw CAO
Vakbonden en werkgevers (in o.a. de bankensector) zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Goed nieuws, want de kans is aanwezig dat in uw CAO een coachbudget is opgenomen. Dit bedrag is dan ieder jaar voor u gereserveerd door je werkgever en kan na overleg met je werkgever vrij besteed worden aan coaching. Het meest voorkomende bedrag is 500,- per jaar. Je kunt je CAO online vinden of bij je HR manager opvragen.

Ga de mogelijkheden na bij uw HR manager
HR beschikt vaak over een opleidings- of ontwikkelingsbudget dat besteed kan worden aan coaching. Heb je nog niet om een coachbudget gevraagd? Je kunt sowieso alvast een gratis oriëntatie gesprek plannen. Je gaat dan met mij tijdens de kosteloze intake na hoe je je coachbudget met uw werkgever kunt bespreken. Ik kan tevens een passende offerte voor het bedrijf maken waarin duidelijk de doelstelling van de coaching staat vermeld.

Ga de mogelijkheden na bij uw manager of directeur
Soms gaat niet de HR manager over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling maar uw leidinggevende of de directeur. Ook in dit geval kun je gerust een intake gesprek plannen met mij zodat ik je kan helpen met een plan en een offerte voorstel die je daarna kunt overleggen met de directeur of leidinggevende.

Belastingaftrek voor ondernemers
Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Belastingaftrek voor particulieren
In bepaalde gevallen kunnen kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding afgetrokken worden van de belasting. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden: de uitgaven moeten gericht zijn op je (toekomstige) beroep, er moet sprake zijn van een leertraject onder toezicht én het bedrag (min eventuele vergoedingen) moet hoger zijn dan 250 euro. Vraag aan de belastingdienst wat op dit moment de voorwaarden zijn.

Neem contact met mij op
Vul mijn contactformulier in als je vragen hebt of als je bij mij een afspraak wilt maken. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder.