Relatietherapie

En ineens realiseren jullie je dat er iets moet gebeuren…. Je staat al een tijdje tegenover elkaar in plaats van naast elkaar. Dat was vroeger anders. Wat is er gebeurd? Je ergert je aan dingen waar je vroeger geen last van had en tijdens de gesprekken merk je dat je elkaar helemaal niet goed begrijpt. Je was altijd in de veronderstelling elkaars gedachten te kunnen lezen en ineens merken jullie beide dat jullie er veelvuldig naast zitten waardoor er verkeerde conclusies getrokken worden.

Door de tijd heen zijn jullie vast komen te zitten in patronen en routines waar jullie niet meer uitkomen. Daarom lijkt het alsof jullie steeds weer hetzelfde gesprek voeren en hetzelfde riedeltje afdraaien. Met keer op keer hetzelfde resultaat.

Ik ga jullie helpen om jullie patronen te herkennen, maar ook om deze te doorbreken. Zodat jullie weer open kunnen gaant staan voor elkaar, voor jullie emoties en wensen.

Verlies elkaar niet uit het oog

Je hoeft niet pas bij mij aan te kloppen als de ruzies steeds heftiger en intenser worden en er al sprake is van een scheiding. Want ook als jullie relatieproblemen minder heftig zijn dan kun je nog steeds veel opsteken tijdens mijn relatietherapie. Jullie relatie verdient aandacht, om erger te voorkomen. Zeker als jullie werk, het gezin, vrienden, familie om zoveel aandacht vragen. Raak elkaar niet kwijt en blijf met elkaar praten.

Twijfel slaat toe; Wat wil ik? Wat als we erover praten? Is het nog wel haalbaar tussen ons?

Relatieproblemen zijn lastig en erover praten is eng, want wat als eruit komt dat uit elkaar gaan de beste optie is? Begrijpelijke angsten die je niet alleen hebt. Toch is het praten met een derde persoon heel verhelderend. Vaak na het eerste intake gesprek zie ik koppels opbloeien en hoopvol naar huis gaan.

Tijdens het intakegesprek onderzoeken jullie samen met mij wat jullie anders willen in de relatie. Dat kan gaan over; jullie communicatie, ergernissen, autonomie, macht, schuldgevoel, schaamte, taakverdeling, intimiteit, teleurstelling, vertrouwen of overspel.

Veel koppels komen bij mij met problemen als gevolg van overspel. Maar ook individuen komen soms om over hun overspel te praten, voordat ze dit doen met hun partner. Ik ben dankbaar dat ik hen kan helpen met het ontrafelen van de situatie.

Vanuit mijn jarenlange ervaring als systeemcoach kijk ik ook naar patronen uit jullie verleden. Niet om deze te kwalificeren als goed of fout, maar wel om hier bewust zijn op te krijgen. Aan het einde van de intake stel ik een werkplan voor en kunnen jullie samen nadenken of jullie hiermee verder willen. Soms is een aantal gesprekken al voldoende om verder zelf aan de slag te kunnen.

Belangrijk is wel dat jullie je realiseren dat relatie coaching hard/hart werken is. Niet alleen de gesprekken gaan jullie verder helpen, juist wat jullie ermee doen is succes bepalend voor het traject.

Als je vragen hebt of een afspraak wilt maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Neem dan gerust contact met mij op.