Ontrouw, overspel en vreemdgaan…

Ontrouw hoeft niet het einde van je relatie te betekenen. Sterker nog, het kan een kans zijn om de relatie nog verder te verbeteren. Als jij en je partner er nu middenin zitten kun je je dat misschien niet voorstellen, maar het is echt waar! Met mijn specialisme en deskundigheid in overspel, ontrouw, vreemdgaan of hoe jullie het ook noemen, kan ik jullie helpen.

Kom langs, zet de stap om professionele hulp te zoeken. Vertel je verhaal, jouw beleving. Ik luister, stel vragen, niet om je antwoord te vernemen maar om je denkproces te verbreden.

Als je vragen hebt over de liefde, vind je geen antwoorden maar ontwikkel je bewustzijn.

Ik kies geen partij, maar ik kijk met jullie samen naar de betekenis van de situatie voor jullie relatie. Jullie relatie gaat momenteel door een moeilijke fase. Er is vaak boosheid, jaloezie en wantrouwen, maar ook schuld en schaamte. Samen kijken naar de betekenis van deze gevoelens is pijnlijk maar wel helend voor jullie, voor de relatie en voor jullie kinderen. Als ouders zijn jullie het voorbeeld, ook als jullie pijnlijke situaties doormaken.

Kijken en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen aandeel in jullie gezamenlijke relatie, geeft ook hoop dat je er samen uitkomt. Met nieuwe kaders en nieuwe inzichten.

Onvervuld verlangen
Vaak is er sprake van een onvervuld verlangen waar jullie wellicht nog niet bewust van zijn. Een veel gehoorde misvatting is, dat je huidige partner je niet kan geven wat je nodig hebt. De opening om de relatie te verdiepen tijdens onze sessies is op een andere manier samen te onderzoeken welke behoeften er over en weer zijn. Jullie zijn echt niet het enige koppel dat hiermee te maken krijgt.

Overspel kent vele varianten:

  • Een van jullie werkt heel veel
  • Te vaak op je mobiel zitten in gezelschap met elkaar
  • Een te groot verantwoordelijkheidsgevoel ten aanzien van de zorg voor kinderen of mantelzorg taken
  • Een slechte balans in bv sport/hobby of passie.

Vaak is er al sprake van een disbalans in liefde en aandacht, voordat zich aantoonbaar ‘overspel’ aandient.

Gekwetst worden in de liefde is dus onvermijdelijk, hoe dieper de liefde hoe dieper de kwetsing. Maar de verwonding in de liefde is altijd tweezijdig. De dader is evenzeer slachtoffer en het slachtoffer evenzeer dader.

Het samen weer onderzoeken van jullie liefdeswetten en deze respecteren is een dankbare taak. Het is fijn om jezelf beter te leren kennen, ook vanuit je boosheid, dit is een constructieve manier om de relatie te verbeteren. Je woede is vaak terecht, een waardevolle emotie die het verdient om onderzocht te worden en serieus genomen te worden. Dat is echter wel wat anders dan de woede richten op je partner in het kader van vergelding of wraak.

Mijn belangrijkste liefdesles in alle opleidingen en eigen ervaring, is dat niet de ‘misstap’ als het meest pijnlijke wordt ervaren, maar de miskenning ervan. Erover praten is vaak lastig maar helpt wel om de ‘wond’ te helen. Daar help ik jullie graag bij.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt over relatietherapie of over jullie relatieproblemen.