Mijn referenties

Lees hieronder mijn referenties.

Ze stelt de juiste, rake vragen die je aan het denken zetten.
Ik voelde mezelf depressief en ik had allesbehalve zin in mijn werk, mijn idee was dan ook dat het vooral aan mijn werk lag. Mijn doel was om dat te onderzoeken en ik wilde me natuurlijk gelukkig gaan voelen in het werk als leraar. Echter wist ik toen ook dat ik niet alleen ongelukkig was in mijn werk, maar ook daarbuiten. Het feit dat ik begin 2016 een relatie beëindigde van vier jaar heeft er zeker ook aan bijgedragen dat ik ontevredenheid ervaarde.

Hoe heb ik dit coach traject ervaren?
Als heel erg prettig en gelukkig ook confronterend, dat was namelijk precies wat ik zocht. Ik vond het heel fijn dat we hebben gekeken vanuit mijn achtergrond, ondanks dat ik daar aanvankelijk helemaal geen zin in had. Hier heb ik echt ontzettend veel van geleerd. Ik keek altijd naar de gesprekken uit en heb ze stuk voor stuk als ontzettend zinvol gezien. Iedere keer als ik dacht een bepaald mechanisme in mijn denkpatroon te begrijpen kwam Margriet met een andere invalshoek, dat gaf me keer op keer nieuwe ‘zuurstof’ om erover na te denken en om stappen te zetten.

De aanpak van Margriet is gebaseerd op vertrouwen en aandacht, echte aandacht. Ze stelt de juiste, rake vragen die je aan het denken zetten. Ze begeleid je met haar vragen door je leven, je levensweg heen en kijkt daarbij terug en vooruit.

Ik ben geen “fixer” meer.
Mijn onzekerheid is eigenlijk angst voor het nieuwe en onbekende en me kwetsbaar op durven stellen. Dat houdt ook weer verband met de verbinding aangaan met mensen.
Ik ben goed in het zorgen voor anderen en niet zo goed in het zorgen voor mezelf. Ik ben geneigd de steen van de ander aan te nemen en de ballast van de ander met me mee te dragen. Dat kan niet meer en dat wil ik ook niet meer. Zowel thuis als op mijn werk ligt er een steen om mezelf daaraan te herinneren. In verband hiermee moet ik ook duidelijker mijn grenzen aangeven; ik hoef niet alles voor een ander te doen of op te lossen. Ik ben geen “fixer” meer.

Je kunt feilloos aanvoelen wat er is
Mijn verwachtingen waren dat ik in Margriet een open, enthousiast en ‘recht van uit het hart-persoon’ zou ontmoeten. Mijn doelen waren voor mij niet helemaal helder, maar wel dat ik uit wilde zoeken wat er aan mij mankeerde, en wat ik daaraan kon doen om met name mijn relatie te verbeteren.

Je bent een heerlijk en bijzonder mens. Je kunt zo feilloos aanvoelen wat er wel is, maar niet direct kan worden uitgesproken: omdat je het niet durft of omdat je het nog niet weet. Je kunt goed schakelen in mijn gedachtengang. En soms kon ik je wel van de stoel aftrekken met jouw ontzettend directe vragen over dingen waar ik eigenlijk helemaal niet over na wilde denken.

Humor en relativering
Dat ik dacht dat we een slechte relatie hadden, maar dat we er samen achter kwamen dat een 6 ook een voldoende is. Dat het oke is om mijn vrouw soms niet te begrijpen (en zij mij niet) en ook dat ik niet alles hoef op te lossen. Dat slechte relaties niet bestaan, maar wel slecht onderhoud aan de relatie. Jouw voorbeeld met de APK van mijn auto, zal mij altijd bij blijven, evenals jouw humor en relativering.

Ik had van tevoren oprecht geen idee wat ik verwachten kon. Ik heb nooit eerdere vormen van hulp geaccepteerd, dus ik was vooral benieuwd naar de daadwerkelijke inhoud van de gesprekken. Ik wilde uitzoeken:

  • Hoe kan ik gelukkig zijn
  • Hoe kan ik een relatie aangaan met anderen
  • Mezelf beter snappen en leren kennen
  • Het tonen van meer zelfrespect

Op basis van twee gesprekken kan je al heel veel veranderen. De snelle progressie heeft mij verrast. Ik ben ook tevreden over:

  • De openheid die Margriet over haarzelf geeft;
  • De rust in de gesprekken;
  • De manier waarop zij voor mij pijnlijke inzichten kon verwoorden en plaatsen;
  • Het vertrouwen dat Margriet uitsprak;
  • De algehele setting van de gesprekken.

Nieuwe balans
Ik ben Margriet enorm dankbaar voor haar begeleiding in onze relatie. Na de geboorte van de kinderen zijn we gaan ‘overleven’ ipv leven. En ik had nooit gedacht dat zowel mijn vrouw als ik een rol speelde in de verliefdheid die ik ervaarde op mijn werk. Ik voelde me ZO schuldig. Zonder fout of goed kon Margriet met ons samen werken aan een nieuwe balans.

Ook haar eigen ervaring heeft ons geholpen. Het eind gesprek was wel pittig, ik dacht dat we klaar waren. Maar Margriet benoemde kristal helder dat we iets niet achter ons laten, maar altijd een blauwe plek hebben waar we zorgvuldig mee om dienen te gaan. Maar nu weet ik dat ik mijn ‘leegte’ eerder bespreekbaar kan maken. En dat Margriet ons met een paar gesprekken weer verder kan helpen.

Pensioenjurist Achmea: “Margriet begeleidt de organisatieopstellingen heel natuurlijk. Met humor en met een perfecte combinatie van daadkracht en warme betrokkenheid. In zeer korte tijd ontstaat er zo een duidelijk zicht op dynamieken die spelen. Daardoor kun je persoonlijk en/of professioneel een stap zetten.”

Jurist Capgemini: Wat viel mij op over de aanpak/gesprekstechniek van Margriet? Wat mij is opgevallen dat Margriet erg goed door mijn verhaal heen kan prikken en het kan terugbrengen tot de essentie door het stellen van een gerichte vraag. Daarbij houdt ze je echt een spiegel door waardoor jezelf de benodigde inzichten krijgt waar je tegenaanloopt en wat daar de oorzaak van is. Met andere woorden Margriet kan ontzettend goed doordringen tot de kern.

Technical Consultant, Radboud Ziekenhuis:“Margriet is een erg prettig open mens, staat open voor je verhaal en luistert daar goed naar, ze is duidelijk en “to the point” Ze houdt echter het doel altijd goed voor ogen en zal je begeleiden je eigen doelen te behalen. De organisatie opstellingen waren een openbaring voor mij als techneut, de rustige opbouw en de intensieve begeleiding gaven het juiste gevoel aan de dagen. Ik heb er erg veel aan gehad, ook al word je met jezelf geconfronteerd ? Ik verheug mij op de volgende samenwerking.”

Schrijver: Mijn vraag aan Margriet ging over het helder krijgen van mijn aanbod als tekstschrijver. In twee levendige, oprechte ontmoetingen is dat helemaal aan het licht gekomen, terwijl ik er in mijn eentje al maanden mee worstelde. Dit kon zo snel gaan, omdat Margriet de verbinding helemaal aanging, zonder enige terughoudendheid. Ze confronteerde me met een vastgeroeste houding van me, stelde zich kwetsbaar op, en gaf me nuchtere feedback. Kortom, ze was een compleet mens en een competente coach. Ik raad Margriet van harte aan als sparringspartner en coach.

Docent voortgezet onderwijs: Hoe heb ik dit coach traject ervaren? Als heel erg prettig en gelukkig ook confronterend, dat was namelijk precies wat ik zocht. Ik vond het heel fijn dat we hebben gekeken vanuit mijn achtergrond, ondanks dat ik daar aanvankelijk helemaal geen zin in had. Hier heb ik echt ontzettend veel van geleerd. Ik keek altijd naar de gesprekken uit en heb ze stuk voor stuk als ontzettend zinvol gezien. Iedere keer als ik dacht een bepaald mechanisme in mijn denkpatroon te begrijpen kwam Margriet met een andere invalshoek, dat gaf me keer op keer nieuwe ‘zuurstof’ om erover na te denken en om stappen te zetten.

Manager Groothandel: In welke mate heeft het coach traject bijgedragen aan mijn ontwikkeling? Ik ben nu meer in balans, kan nuchter op zaken reageren en ben daar zelfverzekerder en rustiger door, ervaar minder druk/stress. Ik stel me nu ook de vraag of ik het moet oplossen of dat een ander dat zelf kan.

Ben je nieuwsgierig?
Dan nodig ik je graag uit voor een gesprek. Neem gerust contact met mij op.