Mijn aanpak

Als we samen aan de slag gaan, bepaal jij waar je aan wilt werken. Geen mens is gelijk. Daarom stem ik mijn aanpak op jou en je doel af. Daarbij laat ik je kijken waar je misschien nog niet gekeken hebt.

Mijn aanpak is motiverend, confronterend en licht tegelijk. We gaan direct aan het werk, in de beweging zit vaak al het eerste inzicht. Daarom doen we ervaringsgerichte of lichaamsgerichte oefeningen. Verder geef ik je ook opdrachten om tussen de sessies mee aan de slag te gaan. Zo kom je in beweging met je vraagstuk en vind je de antwoorden op vragen. Vragen waarvan je je misschien niet eens bewust was, dat je ze had.

Ik zorg voor verwondering, confrontatie, plezier en resultaat. Zodat je bereikt wat je wilt bereiken. Cliënten ervaren mij als direct, liefdevol en betrokken. Zie cliënt reacties uit evaluatierapporten.

De frequentie en het aantal sessies hangt af van jouw vraagstuk. Meestal kunnen we in 4-6 sessies een hoop bereiken. Samen bepalen we de richting, de diepte en het tempo. Ik help je stappen te zetten, nodig je uit, stimuleer en motiveer je. Samen halen we het beste in je boven.

Coaching; binnen ons traject worden de doelen vooraf door jou bepaald. Onze gesprekken hebben een concreet doel; iets willen en kunnen wat je voorheen niet kon; inzicht krijgen in je eigen dynamiek; of je de mogelijkheid aanreiken om nieuw gedrag te vertonen. Ik stimuleer jouw motivatie om te veranderen.

Relatietherapie. (Je hoeft niet pas bij mij aan te kloppen als de ruzies steeds heftiger en intenser worden en er al sprake is van een scheiding of overspel. Helaas krijgen auto’s vaker een APK dan de relatie. Er zijn weinig relaties die zonder onderhoud blijven lopen als een treintje. En regelmatig onderhoud is uiteindelijk heel vreugdevol voor beiden.

Als koppel begeleid ik jullie, daarnaast werk ik ook tijdens het traject individueel. Hierdoor wordt jullie eigen aandeel helderder in de relatie. Ik zie het vaak als een brug; de brug zelf kan prachtig zijn maar als de pijlers individueel niet stevig staan zal hij op den duur toch instorten.

Familie- en/of organisatie opstelling kan onderdeel zijn van jullie traject. De methode van opstellingen maakt zichtbaar wat onzichtbaar is. Vaak zijn de dynamieken ‘onder water’ namelijk heel bepalend.

Mediation. Heb je een (potentieel) conflict of wil je op een goede manier afscheid nemen van elkaar? Dan is mediation een oplossing. Maar ook als je een terugkerende irritatie hebt in een relatie of samenwerking.

Wacht niet tot het escaleert maar leer jezelf beter kennen om de samenwerking of de liefde te verbeteren.