Familieopstelling

Een familieopstelling gaat over jou en kan je snel veel inzicht geven over bepaalde situaties. Tijdens de opstelling stel jij jouw vraag, bijvoorbeeld: hoe kan ik keuzes maken, waarom voel ik mij afgewezen. En zo kun je van alles vragen.

Je hebt verschillende systemen, van je gezin, het bedrijf waar je werkt, maar ook je familie, of een vriendengroep. Elke groep heeft weer zo zijn eigen regels en wetten, en in elke groep heb je weer een bepaalde rol.

Je gaat relaties zien
Met een opstelling wordt het netwerk, de rollen en patronen waar je deel van uitmaakt zichtbaar. Je gaat relaties zien, gedrag herkennen en je snapt meteen hoe het je kan helpen.

Uit de groep deelnemers kies je de plaatsvervangers voor jou en de anderen die een plek hebben binnen het systeem en daar een belangrijke rol in spelen. Je zet ze allemaal in de ruimte. Ik help je hierbij zodat we de opstelling goed kunnen neerzetten.

De reacties en hoe de plaatsvervangers bewegen laten je al snel zien wat er allemaal speelt. Zowel de vraagsteller als ook de plaatsvervangers ervaren dit. Op deze manier krijgen alle deelnemers inzichten over de vragen of thema’s die voor hun belangrijk zijn.

Neem contact met mij op
Vul mijn contactformulier in als je vragen hebt of bel mij. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder in mijn praktijk.